Do boje by měli fotbalisté od Jordánu vyrukovat už o nadcházejícím víkendu, což potvrdil i ředitel klubu FC MAS Táborsko Josef Holub. „Připravujeme se na zápas v Blansku, který by se měl hrát v neděli dopoledne, a zároveň ladíme dohrávku s Vyšehradem. Ta by se mohla hrát už ve středu 11. listopadu,“ upřesnil.

Až doposud mužstvo na základě výjimky pro profesionální sport trénovalo, samozřejmě bez možnosti využít kabiny a další zázemí. Nyní už mohou Táborští tuto přípravu zúročit, samozřejmě s dodržením požadovaných přísných hygienických opatření v čele s testováním hráčů i členů realizačního týmu před každým zápasem. Druholigové kluby jsou s tím srozuměné. „Komunikovali jsme s ostatními kluby v rámci skupiny na WhatsAppu a všechny jsou připraveny hrát,“ uvedl Josef Holub. „Uvidíme, jak se vyvine situace po 20. listopadu, a co se pro nás případně změní. Uvítali bychom, kdyby nám bylo umožněno, aby postačil jeden test na celý týden,“ předesílá ředitel táborského klubu. Stanovené testování se v klubu týká zhruba třiceti lidí.

Navzdory starostem spojeným s mimořádnou situací převládá radost nad obnovením zápasového programu. „Ta pauza byla opravdu dlouhá. Na zápasy se moc těšíme; sportovní konfrontaci i takový ten zdravý adrenalin už všichni potřebujeme,“ dodal s úsměvem Josef Holub.