„Těžší zranění se nám naštěstí vyhýbají, takže ty dva týdny volna jsme využili spíše k tomu, že jsme kvalitně potrénovali,“ pochvaloval si trenér Dynama David Horejš, kterého jeho svěřenci před pauzou potěšili výhrou v Sokolově. „Věřím tudíž, že na utkání s Hradcem, které bude nesmírně těžké, jsme dobře připraveni a že doma uspějeme,“ zdůraznil.

Do pátečního utkání třetího s druhým půjde Dynamo v plné síle, tedy i s Havelkou, jenž stop na dva zápasy za ČK se Znojmem si odbyl v Sokolově a v poháru na Bohemce. „Jsme rádi, že se vrací do týmu, je to pro nás důležitý hráč,“ uvedl kouč Dynama.

Hradec Králové se po rozpačitějším vstupu do sezony dostal do formy a v tabulce má na 2. místě o bod víc než třetí Dynamo. „Čeká nás velice těžký soupeř, který za celou sezonu dostal jen pět branek,“ upozornil Horejš a dodal, že se Hradec opírá o řadu velice zkušených fotbalistů, kteří prošli první ligou. „Přijede jeden z největších favoritů na postup, já ale přesto věřím, že jsme dobře připraveni a že i proti tak silnému soupeři uspějeme. Věřím také, že přijdou i lidi a že nám svými hlasivkami pomohou,“ uzavřel Horejš.

Také fotbalisty Táborska čeká zápas 12. kola II. ligy už v oátek večer, kdy by chtěli zabodovat v Ústí. „Domácí do zápasu půjdou jako favorit, přesto se je ale pokusíme zaskočit,“ uvedl před cestou na sever Čech trenér Kamil Tobiáš, jenž však bude nadále postrádat dlouhodobé marody Poučka a Valentu. „Trénovat už sice začal Prošek, ale do utkání jít ještě nemůže,“ litoval trenér Táborska.

V posledním utkání před reprezentační pauzou hrálo Táborsko doma s Prostějovem 1:1. „Hosté dali gól na 1:1 dvanáct minut před koncem, když potrestali jedinou chybu, které jsme se v tomto zápase dopustili,“ vraštil čelo Tobiáš, dle něhož jeho hráčům chybí i trocha potřebného štěstíčka. „Třeba se na nás usměje v Ústí,“ zadoufal.