Svědčí o tom především fakt, že v kádru FK Jindřichův Hradec po sezoně došlo k celé řadě odchodů. Skončili oba cizinci, tedy Ismael Lukoki a Abdoulaziz Gueye, jenž se přesunul k třetiligovému nováčkovi do středočeských Zbuzan. Jiří Chalupský se vrátil do Třeště, své působení u Vajgaru ukončil kvůli stěhování do Prahy Vít Kučera a Vojtěch Kněžínek odešel do Rakouska. Hostování skončilo Petru Řehořovi, jenž přestoupil do třetiligového Písku, a Rostislav Tomek se vrátil do Dynama.

„Těch odchodů je skutečně dost, ale nedá se nic dělat a musíme se s tím nějak poprat. Snažili jsme se přivést odpovídající náhradu, oslovili jsme 24 fotbalistů, ale ve většině případů jsme se nedomluvili,“ podotkl trenér jindřichohradeckých fotbalistů Marek Černoch.

Novými tvářemi, které se budou snažit udržet u Vajgaru divizi, jsou Dominik Tuček z Nové Včelnice, Jakub Chyška s brankářem Tomášem Cettlem, což jsou hradečtí odchovanci, kteří v uplynulé sezoně působili v Dačicích, a Petr Krejník z Lomnice nad Lužnicí. Návrat z Třeště hlásí Petr Mareš.

Jindřichohradecký divizní tým bude mít i v nadcházejícím ročníku exotické posily. Jsou jimi francouzský záložník Bachir Alderrbri a brazilský útočník Gustavo Duarte.

„Francouze jsme získali přes hráčského agenta, Brazilec je v České republice už aklimatizovaný, neboť působil v divizní Bystřici pod Hostýnem. V jednání je ještě příchod dvou dalších hráčů,“ informoval kouč.

Jeho tým odstartuje divizní soutěž v neděli 11. srpna na půdě Berouna, před tím má v plánu jeden turnaj a čtyři přípravná utkání.

V sobotu 20. července se FK Jindřichův Hradec představí na Memoriálu J. Zemana a A. Vacka v Lomnici, jehož se kromě domácího celku zúčastní Roudné a devatenáctka Dynama ČB. Dále se střetne se Žirovnicí, Pískem, v MOL Cupu se Soběslaví a generálu obstará domácí souboj s divizním Havlíčkovým Brodem.