Tým od Vajgaru před týdnem stejného soupeře v předkole Mol Cupu vyřadil (4:2), ale tentokrát na výkon z poháru nedokázal navázat.

Utkání ovlivnil rychlý gól Středočechů, který padl už ve 3. minutě po chybě hradeckého celku v defenzivě.

Sedlčany byly v úvodním dějství fotbalovější a směrem dopředu i nebezpečnější. Domácí se oklepali až v závěru první půle a Jindra z přímého kopu dokonce orazítkoval břevno.

Po změně stran už se hrál vyrovnaný fotbal, ale Hradec narážel na výborně fungující defenzivu protivníka, takže vyložené šance si vypracovat nedokázal. Hosté nakonec nejtěsnější výhru udrželi, navíc několikrát zahrozili z rychlých brejků.

„Utkání nám, bohužel, nevyšlo, chtěli jsme minimálně bod, ale soupeř byl tentokrát lepší. Zápas ovlivnila hodně rychlá branka v naší síti, která nás zmrazila. Půl hodiny byly Sedlčany jasně lepší a zahodily ještě další dvě velké šance. Potom už jsme se probrali, hru vyrovnali a vytvořili si také dvě příležitosti, bohužel střela Kučery šla těsně vedle a Jindra trefil břevno. Druhá část už byla vyrovnanější, hrálo se nahoru dolu, fotbalovějším týmem však zůstaly Sedlčany. My se snažili o kýžené vyrovnání hlavně rychlým protiútokem, branku se nám však dát nepodařilo,“ zhodnotil duel jindřichohradecký trenér Marek Černoch, jemuž v sestavě chyběl nemocný stoper Jáša.

FK J. Hradec – Tatran Sedlčany 0:1 (0:1)
Branka: 3. Soldát. Rozhodčí: Kvaček – Raplík, Zita. ŽK: 2:2. Diváci: 100.
J. Hradec: Hulík – Řehoř, F. Votava, Völfel, Chalupský – Kučera, Černoch (82. Králíček), Jindra, Janák – Princ (72. Blažek), Toman.