Dva zápasy čekaly písecké fotbalisty v generálce na start jarní části ČFL. Na turnaji O pohár starosty Kamenice nad Lipou se utkali s lídrem KP Vysočiny Pelhřimovem a lídrem divizní skupiny A Lomem. V pátek před turnajem se v týmu hlásili Alozie John a Musa Abdularasheed Itopa, kteří posílí tým do jarních bojů.

FC Písek – FK Maraton Pelhřimov 2:1 (1:1)

Branky: 11. Štěch (Novák), 59. Kašpar (Alozie) – 23. Niederle.
Sestava FC Písek: Lukeš – Novák (30. Vokurka), Musa, Kašpar, Kotrba – Čibera (30. Vonášek), Kynkor (30. Němeček) – Kalousek (30. Hendrych), Kapinus (30. Bicenc), Alozie – Štěch.

Semifinále se hrálo na 2x30 minut a Písečtí splnili cíl postupu do finále, přestože trenér Milan Nousek musel oželet účast opor Bělouška, Voráčka a Koreše. Příležiost tak dostali další hráči. "Soupeři hrály do karet menší rozměry hřiště a při zkráceném čase s námi Pelhřimov držel krok. Bylo tam hodně soubojů, ale splnili jsme povinnost a postoupili," shrnul duel trenér Nousek.

FC Písek – Sokol Lom 0:1 (0:0)

Branka: 55. Kubovský.
FC Písek: Satrapa – Novák, Musa, Kašpar, Vokurka (35. Kotrba) – Němeček, Kynkor – Kalousek (35. Štěch), Kapinus, Hendrych (35. Vonášek) – Bicenc.

Finále se hrálo 2x35 minut a jeho úroveň ovlivnila velká chumelenice. Písečtí před pár týdny porazili Lom vysoko 7:0, nyní to bylo o něčem jiném. "Bylo jasné, že kdo dá gól, ten vyhraje. A šťastnější byl soupeř," komentoval utkání pro klubový web trenér Nousek.


Načítám tabulku ...