Trenér Milan Nousek ml. s asistentem Rostislavem Baďurou měli pohromadě téměř celý kádr. Scházeli jen Benetka s Froňkem a pracovně zaneprázdněný Martin Held, který si plní povinnosti kondičního trenéra v prvoligovém Dynamu ČB. Maroda Pecku, který na podzim hostoval v Olešníku, čeká operace kolena.

Po dlouhodobém zranění se zapojil matador David Kubiš. Objevila se i jedna staronová tvář, 27letý Filip Řezáč, který poslední dvě sezony strávil v Rakousku. Vítězná nátura vydržela hráčům i po dlouhé přestávce. Na druhém travnatém hřišti si s chutí zatrénovali.

„Po tak dlouhé době, to byla paráda. Dneska jsme byli rozdělení na skupinky, hráli jsme bago, nějaké přihrávky a fotbálek ve skupinkách, prostě takový lehčí první trénink na výborně připraveném hřišti. Menší problém byla průtrž mračen. Ten liják nás pěkné zchladil. Ale hlavní je, že už se konečně začalo,“ chválil si Tom Ulbrich, který právě dnes slaví 22. narozeniny a za celý klub mu přejeme všechno nejlepší. Další oslavencem bude za pár dnů Tomáš Valenta, jemuž bude 15. května 24 let.

Další tréninkové jednotky v tomto týdnu absolvuje A-mužstvo ve středu a v pátek, kdy si poprvé zatrénuje na hlavní ploše. Za necelých čtrnáct dní (23. 5.) sehraje první střetnutí Letní ligy v Benešově.

Do tréninku se dnes zapojila i další družstva FC Písek. U15 na Dukle, U12 na druhém hřišti a přípravky U10 a U9 na hřišti v Semicích. V úterý zahajují dorosty U19 a U17 (Dukla), žáci U14 a U13 (malá tráva) a tři týmy přípravek na semickém trávníku.

Michal Průcha (FC Písek)