FC Písek – Slavoj Český Krumlov 2:1 (1:0)

Branky: Martin Kynkor a Vonášek – Strapek. Rozhodčí: Němec – Žemlička, Kaštánek.
FC Písek: Satrapa – Novák, Němeček, Kašpar, Malý – Ma. Kynkor, Hendrych – Kalousek, Koreš, Voráček – Kohout. Střídali: Lukeš – Vokurka, Mi. Kynkor, Pícha, Bicenc, Kotrba, Vonášek.
Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kuna – Kolář, Svoboda, Matuška, Novák – Strapek, Parachenko.

Utkání mělo sice všechny znaky začátku přípravy, ale pro obě strany bylo důležité, že se hráči potkali s míčem a zahráli si za příjemného počasí solidní utkání. Domácí se dostali v prvním poločase do vedení, které za přispění obrany Krumlova ve druhém poločase navýšili. Hosté srovnávali před koncem utkání po pěkné akci.

„Výsledek je až druhořadý, protože kluci měli náročný týden, ale to asi i soupeř. Naši kluci se již na míč těšili, a tak ho dostali v sobotu k dispozici. Na to, v jakém byli zápřahu, tak jsme tam měli v obou poločasech solidní pasáže. Ale jsou tam i chyby, na jejichž odstranění se bude pracovat. Celkově jsem se zápasem spokojen,“ shrnul duel písecký trenér Milan Nousek.

Písečtí mají za sebou prvních pět dní přípravy. „Já si zatím přípravu užívám, koukám na kluky z povzdálí, jak krouží po oválu. Pro ně to až tak příjemné není, ale ten začátek zkrátka takový musí být,“ uvedl s úsměvem Milan Nousek a dodal k doplňování kádru: „Posily přijdou až ke konci přípravného období. Vytáhli jsme si z naší U19 Daniela Kohouta a Jakuba Kašpara a musím na jejich adresu říci, že jsem velice překvapen, jak pracují a jak zapadli do týmu. Zatím spokojenost.“