S dětmi ze 3. A a 3. B jsme se vypravili do Záchranné stanice Makov. Tentokrát jsme měli ještě jeden cíl, a to podpořit místní zvířátka. Společně s vedením školy jsme předali do rukou Libora Šejny, zakladatele záchranné stanice, symbolický šek s částkou 28 896 korun. Jednalo se o rekordní výtěžek z již tradičního Vánočního jarmarku, který naše škola pořádá ve spolupráci se spolkem OCC při Základní škole Edvarda Beneše.

Děti ze ZŠ Edvarda Beneše v Písku předaly výtěžek z prosincového Vánočního jarmarku Záchranné stanici Makov.Děti ze ZŠ Edvarda Beneše v Písku předaly výtěžek z prosincového Vánočního jarmarku Záchranné stanici Makov.Zdroj: Jitka Lepičová

Sami žáci se rozhodli věnovat celý výtěžek právě záchranné stanici. V minulých letech jsme takto již podpořili dětské oddělení v Nemocnici Písek nebo finančně pomohli uprchlíkům z válčící Ukrajiny. 

V Makově děti zažily krásné slunné dopoledne bohaté na spoustu nových zážitků. Při prohlídce stanice si děti vyslechly příběhy opuštěných a zraněných zvířat a také cenné rady, jak se k nim v různých situacích chovat. Odvážlivci si na rukavici mohli zblízka prohlédnout poštolku. Do programu byla zařazena i naučná poznávací hra a posezení u ohýnku.  

Děti odjížděly z výletu nadšené a už nyní se nemohou dočkat, až pozdraví přes webkameru mláďata čápů, jejichž hnízdění bedlivě sledují. Záchranné stanici Makov přejeme hodně štěstí a těšíme se na brzké shledání. 

Jitka Lepičová