První říjnovou sobotu se v Praze konaly po dlouhých sedmi měsících závody v aerobiku. Pořadatelé série závodů Mistři s mistry se zhostili této akce velmi zodpovědně a podle daných nařízení. I tak byla účast zřejmě pod hrozbou rozjíždějící se druhé vlny pandemie poněkud rozpačitá. Přesto, že po každé kategorii proběhlo hned vyhlášení výsledků a nutné odvětrání a výměna diváků, z AC Sole Písek využili možnost si konečně zazávodit pouze nejmladší.
V kategorii aerobik show se představila a druhé místo z pěti získala choreografie Opičky. Zacvičily Michaela Tejnorová, Žofie Čížková, Elen Kázecká, Anežka Kozelková, Nella Kabourková, Adéla Kačírková a úplně poprvé Kateřina Coufalová.
V kategorii starších, kde se prezentovaly čtyři choreografie, mělo AC Sole výjimečnou možnost. Vzhledem k pravidlům závodů, kdy se mohou účastnit týmy nejméně s pěti závodníky, kterou písecký tým bohužel nemohl splnit, dovolili pořadatelé výjimečně předvést choreografii pod názvem Zmrzlinářky dvěma odvážným závodnicím jako exhibiční vystoupení. Pro své medaile za odvahu, i když bez zápočtových bodů, si tedy při vyhlášení došla již ostřílená závodnice Julie Čížková a s ní ve své závodní premiéře Kateřina Podrová.
Pod choreografie se jako autorky podepsaly Veronika Lingánová, Michaela Čechová, Vendula Walterová a Karolína Šarešová. Budeme všichni věřit, že se další závody, které jsou naplánované na konec října, uskuteční a závodníci budou mít motivaci při trénování, kterou je určitě reprezentace a dosahování nejlepších ocenění.

Ivana Pasauerová