Švíření sádla:
Sádlo bez kůže pokrájíme na středně velké kostičky, vložíme do velkého kastrolu, mírně zasype solí, kmínem, přiklopíme poklicí a dáme na rozpálená kamna.
Po chvíli přilijeme trochu mléka, vše promícháme a škvíříme pod poklicí tak dlouho, dokud se na dně kastrolu neobjeví tekuté sádlo. Pak již pokračujeme bez poklice a občas škvířící se kousky promícháme měchačkou.
Když se tvoří zlatavé škvarky, sundáme kastrol z kamen a necháme vše ještě chvilku „dojít“. Následně přes cedník škvarky vymačkáme a sádlo slijeme.

Můžeme jej nalít do keramických nádob, zavařovacích sklenic a necháme vychladnout. Správně vyškvířené sádlo musí mít pěknou bílou barvu.

 Za radu, jak si uškvířit krásné bílé sádlo, děkujeme manželům Milan a Pavla Škochovým