Česká Asociace Sportu pro všechny udělila Jitce Urbanové, hospodářce Regionálního centra Písecko a člence revizní komise TJ Slavoje Protivín, ocenění Vzorný cvičitel Miroslava Tyrše. Převzala jej v Krči z rukou současného předsedy Regionálního centra Písecko Josefa Fuky.

Oceněná cvičila od svých školních let a celý svůj život pracovala v tělovýchovném hnutí, kde je stále aktivní. Pochází ze sportovně založené rodiny, v minulosti také hrála házenou za Jitex Písek a zúčastnila se spartakiád. Nyní, ve svém zralém věku, podporuje cvičení v odboru ASPV při TJ Slavoj v Protivíně. Má také velkou zásluhu na tom, že se v Protivíně dlouhodobě udržuje cvičení jógy, kterou podporuje, vyřizuje nájmy a shání na ní peníze, jinak by v Protivíně nebyla.

Jitka si libuje, když říká: "O jógu v Protivíně je stále zájem a každý rok přijdou nové mladší zájemkyně o tento druh cvičení. Jen nás mrzí, že nemůžeme cvičit v hale, ale jsme v tělocvičně školy, kam se mnohdy nemůžeme vejít. O halu jsme se také zasloužili, více než kdo jiný, který ji dnes využívá."

Blahopřát přijeli Jitce Urbanové i Zdeněk Linhart z odboru ASPV při TJ Slavoj Protivín a Jiřina Bártová z odboru ASPV při TJ Spartaku Písek.

Za zaslaný článek a fotky děkujeme Josefu Fukovi