Knihovna je umístěna mezi starou a novou budovou – ve spojovací chodbě, což se ukázalo jako důmyslné řešení pro eliminaci hluku. Po vstupu do prostoru a zavření dveří se okamžitě ztrácí ruch okolního prostředí, což vytváří ideální klidné prostředí pro studium a čtení.

Pan zástupce Michal Horník sdělil, že by chtěl do budoucna zrealizovat plány jako např. čtečky knih a zprovoznění tiskárny pro účely vzdělávání. Primárním účelem knihovny je poskytnout studentům přístup k povinné školní četbě, podkladům pro prezentace a ostatním dokumentům.

Železniční přejezd na Putimské Vysoké se bude opravovat.
Železniční přejezd na Putimské Vysoké se bude opravovat. Řidiče čeká objížďka

Nová knihovna je tak nejen prostředím pro studium a vzdělávání, ale i pro rozvoj čtenářství a literárního zájmu mezi žáky. Její otevření představuje důležitý krok k posílení vzdělávacího prostředí na Základní škole Jana Husa v Písku.

Matěj Voráček a Matyáš Kázecký, 7.A – redaktoři školního časopisu