Děti si zde nejen zatancovali, ale především zasoutěžili v netradičních disciplínách. Soutěžilo se v rychlém posílání polštáře špalírem dětí, hledání věcí spojených s večerními rituály ve velkém povlaku na polštář a také v navlékání „živých pyžam“ na prádelní šňůru. To se skupina děti postupně po jednom „navěsí“ (protáhne) dlouhým provázkem, zakončeným kartáčkem na zuby. Předtím ovšem bylo možno vidět soustředěné tváře malých závodníků, hrabajících a hledajících v polštáři plném nejrůznějších věcí pohádkovou knihu, hřeben, noční ponožky, minimýdlo, ručník nebo plyšáka. Mezi soutěžemi, které byly doprovázeny bouřlivým fanděním a povzbuzováním diváků, jsme si všichni zatančili na hudbu ze známých večerníčků. Písničky, které zazněly, byly rovněž součástí hry – děti měly uhádnout, ze kterého večerníčku ta která písnička je.

Pyžamová zábava se dětem líbila a v aule po celou dobu panovala skvělá nálada. Za úspěch v každé ze soutěží obdržely děti sladkou odměnu, ale vrcholem celé akce bylo závěrečné vyhlášení nejvtipnějšího pyžama. Také v letošním roce zvítězili majitelé pyžamové kreace doplněné noční čepičkou. Za vítězství dostali, v souladu s tématem pyžamové party – pyžama, noc, spaní, večerní rituály a hygiena, keramický hrneček, do kterého jim doma maminka může dělat večerní kakao, a dětskou zubní pastu, to na pravidelné čištění dětských zoubků.

Naše velká družinová party v pyžamech se i letos náramně vydařila a paní vychovatelky musely na jejím konci dětem slíbit, že ji v příštím roce opět zopakují.

Radka Zapletalová, vedoucí vychovatelka ZŠ E. Beneše Písek