Příjemná a rychlá trať vedla podél břehu řeky Vltavy v Praze-Braníku. Trať je změřena certifikovaným měřičem a je na ní možno zaběhnout i limit pro MČR na 10 km. Trasa závodu začínala na cyklostezce na pravém břehu řeky Vltavy u domu č. 2 v ulici U Kempinku. Dále směřovala proti proudu řeky po cyklostezce. Po 700 m pak trasa odbočila doleva mezi golfová hřiště do ulice Lednická. Po dalším kilometru odbočila doprava do ulice Vltavanů a dále rovně po cyklostezce A2.

Závod byl obrátkový a vedl stejnou trasou tam i zpět. Start a cíl byl tedy na stejném místě. Na tento závod do hlavního města ČR se vydalo i duo chyšeckých vytrvalců Ondřej Kohout a Ondřej Novotný. Oba se přihlásili na pětikilometrovou trať. Na start této trasy se postavilo celkem 99 závodníků a vytrvalci z Čertovy hrbatiny si vedli velmi dobře.

Pětikilometrová trať především vyhovuje Kohoutovi, a to také v závodě kolem Vltavy potvrdil a v cíli se objevil na celkovém prvním místě ve skvělém čase 16:06 min. Druhý chyšecký vytrvalec Ondřej Novotný si rovněž vedl dobře a v cíli skončil na celkovém 18. místě, ve své kategorii na 16. místě, v čase 19:11 min.

A takto hodnotil závod Ondřej Kohout: "Na závod jsem se rozhodl jet s Ondrou Novotným na poslední chvíli. Byl to lokální závod VAŠE LIGA, který se běhá každý měsíc. Neběželo se mi špatně, ale pořád ještě nejsem zdravotně úplně 100%. Bylo znát, že jsem dlouho neběhal. Docílený čas je však výborný."

Josef Fuka