Ve fyzické podobě se koncepční vůz Škoda Vision 7S ukáže předposlední srpnový den na speciální akci v Praze. Již nyní ale tiskové oddělení mladoboleslavské automobilky zveřejnilo designové skici.

Podívat se na ně můžete do naší fotogalerie.

Ty ukazují, že automobil dostane zcela jiné linie a prvky, než jsou ty uplatňované na současných modelech mladoboleslavské automobilky. Například typická maska chladiče bude protáhlejší a nižší. Naprosto jiný tvar pak dostanou světlomety. Uplatní se na nch motiv písmene T. To platí o předních i zadních.

Škoda Fabia  čtvrté generace
Fabia během 23 let zdražila o sto tisíc. Škoda nyní zvedla cenu také Enyaqu

Výrazný designový prvek se pak uplatní na spodních částech předního i zadního nárazníku. Půjde o sedm svislých lamel, přičemž ta prostřední je zvýrazněna oranžovou barvou.

Pětimetrové auto Škoda nenabídla dlouhé desítky let

Již dříve značka zveřejnila skici interiéru. Z nich vyplývá, že vůz bude schopen přepravovat na šesti sedadlech stejný počet dospělých cestujících. Sedmé místo je připraveno uprostřed pro ukotvení dětské autosedačky.

Palubní deska bude již připravena pro éru autonomního řízení. Zatím se ale volant odtáhne od řidiče pouze při zastávkách pro dobíjení nebo pro odpočinek.

interiér koncepčního elektromobilu Škoda
Škoda láká na vůz se šišatým volantem. Ten však nemá moc zastánců

Koncept Vision 7S je předobrazem reálného vozu, který se na trh dostane zřejmě v roce 2026. Půjde o největší model v nabídce značky a jeho délka přesáhne podle informací portálu Autonaelektřinu.cz hranici pěti metrů. Tak mohutné auto Škoda naposledy nabízela svým zákazníkům před druhou světovou válkou.

Vůz bude zkonstruován na základě platformy MEB. Tu již kromě Enyaqu využívají například také elektromobily ID.3., ID.4 a ID. Buzz.