Ten představil své vlajkové produkty, jimiž jsou špičkové ventilátory. Ať již pro podélné větrání silničních tunelů a metra nebo pro energetiku s novým lehkým a „štíhlým" lopatkováním. K vidění byly i elektroodlučovače a další komponenty na čistění vzduchu a velkokapacitní přepravníky, ale hlavně fortel zaměstnanců, z nichž někteří ho dokazovali přímo na místě. A také nové stroje a technologie, snižující pracnost a zvyšující kvalitu výroby. Do nich firma investuje desítky milionů korun. „Věřím, že takové prezentace posilují nejen prestiž firmy, ale i dělnických a technických profesí, protože ukazují, co všechno umíme a dokážeme vyrobit. Šikovné lidi potřebujeme stále," poznamenal šéf holdingu.

Mezi návštěvníky, jejichž přepravu po rozsáhlém areálu zpestřoval a usnadňoval výletní „vláček" na kolech, byl i ministr průmyslu Jan Mládek, milevský starosta Ivan Radosta nebo Jan Bartošek, místopředseda Poslanecké sněmovny. Před areálem ZVVZ si děti mohly zaskákat v nafukovacím hradu a ti ostatní zase posedět ve stínu obřího stanu při občerstvení, které bylo součástí prohlídky, a poslechu dechovky.

„Další návštěvní den chystáme na rok 2018, kdy si připomeneme 70 let existence firmy," uvedl Miloslav Mácha. Neskromným přáním bude pozvat Karla Gotta, jehož otec byl v letech 1951 – 52 druhým ředitelem podniku, založeného v roce 1948.