Důvodem odsunutého termínu rekonstrukce je nedostatečné splnění podmínek výběrového řízení ze strany vítězné firmy. „Nebyl jsem členem komise, tak nedokážu přesně říct, jaký je problém. Zkrátka firma nesplnila některé z daných podmínek. Abychom předešli případným nedorozuměním, předali jsme podklady Úřadu pro hospodářskou soutěž, který se tím bude zabývat," doplnil Voráček.

Peníze na rekonstrukci mostu, které má ŘSD připravené, by nemělo zdržení nijak ohrozit.

Starosta blízkého Orlíku nad Vltavou se o změně termínu uzavření Žďákovského mostu dozvěděl až od Deníku. „Něco jsem zaslechl, ale oficiálně nám ŘSD žádnou informaci nedalo. Obecně s nimi není komunikace vůbec jednoduchá," uvedl s tím, že je za posunutí oprav rád. „Teď přes sezonu by to bylo nepříjemné, i když tomu se asi stejně nevyhneme. Hlavně zmizí ta nejistota, aspoň na nějakou dobu. Pořád mi někdo volá a ptá se, zda už je most zavřený a kdy bude, a já ani nevím, co odpovídat," dodal starosta.


Pro kamiony je Žďákovský most uzavřen už dva roky. Až začne rekonstrukce, uzavře se na půl roku i pro osobní automobily a pěší. Oprava potrvá tři roky, z nichž poslední dva bude most až na výjimky automobilům otevřen.