„Ze zastupitelstva odchází Pavel Machovec, který kandidoval za Hasiče. Rozhodl se tak z osobních důvodů," uvedl starosta Vladimír Bouček.

Vzhledem k tomu, že Pavel Machovec zastával funkci předsedy kontrolního výboru, budou muset zastupitelé na příštím jednání zvolit ze svých řad na tuto funkci jiného kandidáta.

Pavla Machovce nahradí v zastupitelstvu další v pořadí z kandidátní listiny Jana Hulešová. Bude tam už druhou ženou, a to zároveň za Hasiče.

Před ní nastoupila do zastupitelstva letos v červnu její kolegyně Anna Tesková. Ta nahradila z osobních důvodů odstoupivšího Davida Geschvandtnera, který byl v zastupitelstvu od března loňského roku. Nahradil odstoupivšího místostarostu Vladimíra Králíčka (Hasiči), který rezignoval i na post zastupitele.

Jak Písecký deník již v minulosti informoval, zvolili zastupitelé loni v březnu do funkce místostarosty Petra Gottfrieda (Hasiči), který z ní odstoupil letos v květnu z časových důvodů. Nedařilo se mu zkoordinovat povinnosti místostarosty s pracovními. Na jeho místo zvolili zastupitelé Vladimíra Pánka (Nezávislí pro Čimelice a Krsice), bývalého starostu, který v posledních volbách získal nejvíce hlasů, přesto se stát znovu starostou nechtěl. Petra Gottfrieda ale zvolili v červnu zastupitelé více než po roce opět do funkce předsedy finančního výboru, které se musel na pozici místostarosty vzdát, za odstoupivšího Davida Geschvandtnera.