Tím je například vybudování přístupu do průmyslové zóny či rekonstrukce palubovky ve sportovní hale, ale i rekonstrukce vodovodních přípojek v ulicích – Sibiřská, Sadová a Kpt. Jaroše.

„Ve zbylých dvou částech jsou záležitosti, které se do rozpočtu nedostaly, ale které bychom přesto rádi udělali nebo připravili. Ve druhé části proto máme všechny projekty, které jsou úplně připravené. Je to pro případ, kdyby v průběhu roku město získalo nějaké peníze, aby se na nich mohlo hned začít pracovat," vysvětlil místostarosta Martin Třeštík. Například se jedná o výměnu sedaček a podlahy v kině, kde se odhadují náklady na téměř milion korun.

Poslední část zahrnuje seznam projektů a nápadů, které je třeba nejprve posoudit, zda je možné je uskutečnit, a připravit na ně projekty. „Na výdaje s tím spojené schválila rada sto tisíc korun, aby na tom odbor investic a majetku mohl začít pracovat," upřesnil Martin Třeštík.

Sem patří například příprava třetí etapy rekonstrukce Švermovy ulice, ale také třeba smuteční obřadní síň. Otázkou je, zda vybudovat novou nebo se snažit zajistit vylepšení té současné.