Radní v Táboře se v pondělí budou zabývat doplněním prostoru náměstí T. G. Masaryka u zemědělské školy nebo uměleckým dílem pro kruhovou křižovatku u motelu Mašát, rozúčtováním nákladů za teplo a návštěvním řádem Holečkových sadů. Kolegové ze sousedního Sezimova Ústí mají na programu schválení záměrů prodejů bytů i plán oprav komunikací. Starosta Martin Doležal bude informovato postupu výkupů pozemků pro novou bytovou výstavbu v lokalitě Kociánka.

V úterý se sejdou zastupitelé Chýnova, kde je problém se zbouráním zchátralého pivovaru. Plány zkřížil chalupář, který na ministerstvo odeslal návrh, aby se stal kulturní památkou.

Hasiči z celé ČR se v úterý sjedou do Českých Budějovic na dvoudenní konferenci požární ochrany Červený kohout. Dvacátý ročník setkání se uskuteční v Clarion Congress Hotelu. Konference se účastní nejen příslušníci hasičského sboru, ale také výrobci stavebních systémů, technici požární ochrany a zástupci univerzit, kde se hasiči vzdělávají.

V úterý od 8.30 do 15.30 hod. se bude konat v kulturním domě v Písku burza práce, která nabídne příležitosti absolventům školi dalším lidem, kteří hledají zaměstnání. Burza práce, která školákům přiblíží obory, kde pokračovat po základní škole, se uskuteční také v Městském domě kultury ve Strakonicích ve středu od 9 hod.

V pátek se do Tábora sjede 95 studentů českých a slovenských lékařských fakult, kteří se zapojili do třetího ročníku soutěže Medik roku. V sobotu se v nemocnici utkají v praktických dovednostech, v hotelu Palcát už je čeká zábavná část. Nejlepšího medika večer vyhlásí Jakub Kohák.

Pátek bude na Českokrumlovsku patřit dětem, které mají rády knihy a knihovny. Večer se uskuteční tradiční Podvečers Andersenem. A to nejenom v Českém Krumlově, ale i v Kaplici. V Krumlově se odehraje na téma Bradavická škola čar a kouzel přijímá nové studenty.V krumlovské knihovně to vypukne od 16.30 hod.

Galavečerem zakončí redakce Prachatického deníku anketu Sportovec a sportovní kolektiv okresu za rok 2016. V MěKS Vimperk se v pátek od 19 hodin odtajní pořadí desítky jednotlivců a trojice kolektivů.

V sobotu se v J. Hradci budou otevírat tři muzea. Od 10 hod. zahájí svou letošní sezonu Dům gobelínů, ve 13 hod. se na Staré radnici představí nová dětská výstava o rozhlasovém skřítku Hajajovi a v 17 hod. se otevře Muzeum fotografie a moderních obrazových médií. Zde zahájí dvojicí výstav, první z nichž bude věnovaná Jiřímu Ployharovi a druhá studentským fotografiím.