Vodáci se snaží pomoci si sami, a to postavením stanu v areálu plovárny U Václava. To je však zakázané. Letos zde zaznamenali zatím tři případy, kdy vodáci chtěli kempovat v areálu. Po informaci o zákazu odjeli. „V jednom případě se skupina ubytovala bez vědomí provozovatele plovárny a vodáci byli následující den vykázáni,“ uvedla Lenka Gareisová, tisková mluvčí Městských služeb Písek.

Starostka Písku Eva Vanžurová označila za největší problém najít vhodné místo pro kemp, který by ovšem město neprovozovalo.

Je to však běh na dlouhou trať. Nová vodárna se sice již staví. Zkušenosti z jiných staveb ve městě (plavecký bazén) ukazují, že je někdy obtížné najít shodu mezi vedením města, zastupiteli a občany. „Je to jen jedna z možností, kde kemp vybudovat. V každém případě zadám v nejbližší době zpracování návrhu na lokality, které by pro tento účel mohly přicházet v úvahu,“ zdůraznila starostka Eva Vanžurová.

Kemp by však měl vyřešit nejen stanování pro vodáky či další turisty, ale také bezpečné zaparkování karavanů. Jak se postupně proměňuje struktura návštěvníků, dnes už nejde ani tak o zřízení klasického kempu. „Zájemci z Německa, Holandska, a stále častěji i čeští turisté, se ptají na možnost bezpečného zaparkování karavanu na místě, kde by bylo potřebné sociální zázemí,“ uvádí Michal Jánský z destinační společnosti Píseckem.

Vybudování kempu na místě nynější vodárny má své příznivce i odpůrce. Zejména místní lidé se obávají hluku přijíždějících a odjíždějících karavanů a myslí si, že s plánovaným vybudováním lávky pro pěší a cyklisty tato lokalita ztratí svůj klid. Ale spojení s nedalekou restaurací, protilehlou plovárnou i právě rekonstruovaným lyžařským svahem, novým plaveckým bazénem a sportovišti pod lesnickou školou by mohlo dobře fungovat. „Přivede do Písku poměrně bonitní skupinu turistů, jakou majitelé karavanů určitě jsou,“ myslí si Michal Jánský.

Zřízením příměstského kempu se již také zabývá komise pro partnerské vztahy a cestovní ruch při radě města Písku.