Do lokality Vzor se vrací potraviny. V bývalém Tescu, které tu skončilo před více než rokem a od té doby bylo prázdné, budou opět fungovat. Otevře je tu Václav Hejný, provozovatel potravin Prima v Masarykově ulici.

Ten objekt bývalého Tesca koupil a nyní začíná hledat další partnery. „Chceme, aby s námi bylo v objektu ještě několik prodejen, tři až pět. Pro potraviny je prostor obrovský. Byl bych rád, aby to byly firmy, kam budou lidé chodit skoro tak často, jako potřebují rohlík, nebo aby tam byla služba. Jako příklad bych uvedl opraváře obuvi," vysvětluje Václav Hejný, podle kterého není jejich záměrem konkurovat nadnárodním řetězcům.

Termín otevření potravin je závislý na dokončení úprav, které nový majitel uskuteční. Vše připraveno pro zahájení provozu by mělo být o letních prázdninách.

Obyvatele lokality a jejího okolí zpráva potěšila. Třeba jako důchodkyni Vlastu Machartovou z ulice J. A. Komenského. „Všichni se na to těší a jsou nedočkaví. Potraviny tady postrádáme. Komenského ulice je nejhustěji zalidněnou částí města, je tu škola, sportovní hala i zimní stadion. Je to druhé centrum města," popisuje důležitost Vlasta Machartová.

Podobně hovoří i Miluše Drahuská, která ve Vzoru provozuje květinářství Hortenzie. „Samozřejmě máme obrovskou radost. Slyšela jsem, že by se potraviny měly otevírat v červenci, což už je docela za chvíli. Jsem zvědavá, jaký tam bude sortiment," říká Miluše Drahuská, která pevně věří v to, že se do lokality vrátí ztracení zákazníci. „Žije tu mnoho starších lidí, pro které jsou markety daleko," dodala, kdo by mohl být důležitou skupinou zákazníků.
I město je za obnovení provozu prodejny potravin rádo a už v březnu se rozhodlo vyjít vstříc zákazníkům, kteří sem budou jezdit nakupovat. „Vybudujeme tu parkoviště," připomněl starosta Ivan Radosta, který tak narážel na to, že nová parkovací místa původně v rozpočtu města nebyla.

Václavu Hejnému se už přihlásil první zájemce, který by si v bývalém Tescu rád otevřel kavárnu. To ale nebude možné, záchody v objektu nebudou. Podle Václava Hejného je velká škoda, že v lokalitě není veřejné WC.

Ve Vzoru se nachází pošta, pekařství, zverimex, drogerie, obchod s oblečením i květinářství.