Město kývlo na nabídku kabelové televize Nej TV a koupí si licenci na provoz informačního kanálu. Ten mohou sledovat nejen obyvatelé města, ale i jeho okolí. Prezentují se na něm akce z regionu, například konané v domě kultury nebo jím pořádané.

Starosta Zdeněk Herout 
ani  radní Zdeněk Hobzek bod nepodpořili.  „Nemyslím si, že by město mělo mít televizi," konstatoval starosta. Zbytek rady byl podle místostarosty Martina Třeštíka přesvědčen o tom, že je v tuhle chvíli rozumné licenci, která by jinak zanikla na konci března, držet, i kdyby město televizi neprovozovalo. „Vysílání by skončilo, což se nám zdá kvůli sledovanosti, kterou podle našich informací v Milevsku má, škoda," řekl Martin Třeštík.

Podobně hovořil i další radní Václav Pavlečka. „Vím, že obyvatelé televizi sledují a líbí se jim," odůvodňoval své rozhodnutí Pavlečka. „Nejsem ale přesvědčený 
o tom, že by ji měl provozovat dům kultury," dodal Václav Pavlečka.

O provozovateli Milevští ještě budou jednat. Nejvhodnější by podle nich bylo, kdyby se jím stal soukromý subjekt. „Pokud nám ho někdo přivede, budeme jenom rádi," poznamenal místostarosta Třeštík, který připomněl, že město prostřednictvím domu kultury už vysílání zajišťovalo v takovém rozsahu, jaký je dneska.  „V rozpočtu domu kultury na to každoročně byly vymezeny peníze. Nyní jde 
o převzetí licence městem a patrně o zkvalitnění a rozšíření vysílání, ale o tom ještě budeme diskutovat," řekl Martin Třeštík.

Ředitel milevského domu kultury Vít Kratochvíl  uvedl, že je předčasné se o provozovateli bavit. „Všechno bude záležet na dalším jednání," řekl Vít Kratochvíl. Podle něj je možností, že kanál bude provozovat dům kultury, obecně prospěšná společnost Milevský kraj nebo další sdružení třeba ve spolupráci 
s jinými městy.

Město za licenci, která je časově neomezená, zaplatí deset tisíc korun. Nyní je jejím držitelem firma z České Třebové, která ale o vysílání  zájem už nemá, a tak do hry vstoupilo město.

Starosta Zdeněk Herout připomněl, že mnoho let fungoval informační kanál bez zásahu města. „Patnáct let jsme se o televizi nezajímali, běžela bez nás jako správná komerční stanice," podotkl starosta, který provozování informačního kanálu považuje za další zbytečný náklad.

Zastupitel a předseda finančního výboru Miroslav Doubek je také proti tomu, aby město provozovalo televizní vysílání. Důvody má nejen finanční, ale i programové.

„V současnosti město provozuje internetové stránky 
a Milevský zpravodaj, ale ani do těchto médií, kromě úředních sdělení, nedokáže vsunout akční čtivé novinářské články, polemiky, diskuse a různé pohledy. A to již nemluvím 
o absenci vyváženého informování z pohledu různých stran, zastupitelů a občanů na aktuální témata a řešení potřeb města," odůvodnil svůj postoj Miroslav Doubek.

„Je pozoruhodné, že radní chtějí vlastnit televizi, ale nejsou ochotni připustit ani internetové vysílání ze zasedání zastupitelstva," dodal opoziční zastupitel za Svobodné Miroslav Doubek.

Město podle prvotních odhadů předpokládalo, že provoz kanálu vyjde na tisíce korun měsíčně,  samotné poskytnutí kanálu a technických prostředků by bylo podle slov místostarosty bezplatné.