Již 5. října skončila výstava Snivci, mágové a motýli a od 11. října se dočasně uzavírá Loutková akademie. „Tato výstava ale potrvá až do 28. února příštího roku. Nyní je v polovině a prochází některými proměnami. Návštěvníci se mimo jiné mohou těšit na nový lektorský program, který ve světě loutek vykouzlí báječný příběh," upozornila ředitelka Sladovny Tereza Dobiášová.

Ti, kteří neviděli ve sklepě Sladovny výstavu plnou barev a tiskových technik, by si měli pospíšit. Poslední šance navštívit Tiskařiště je 16. října. Ve stejný den skončí také v Debatních a Bílých trámech výstava Prácheňské umělecké besedy nazvaná Co zanecháme svým dětem. Na týden bude přerušená výstava sochařů Karla Kudly a Jana Dominika Kudly Kámen a světlo, která byla slavnostně otevřená minulý týden. Od 17. října se Sladovna uzavře a začne se pracovat na změnách.

Po týdenní přestávce galerie hrou znovu uvítá návštěvníky v úterý 25. října, kdy se od 17 hodin uskuteční vernisáže nové interaktivní výstavy Leonardo a obměněné Loutkové akademie. „Nízké trámy dostanou nový kabát, aby jejich návštěvníci mohli pronikat do tajů nevšední interaktivní výstavy inspirované odkazem malíře, sochaře, architekta, přírodovědce, hudebníka, spisovatele, vynálezce a konstruktéra Leonarda da Vinci. Malí i větší návštěvníci budou mít také příležitost vypravit se do světa fantazie v prostoru ke hraní, který umělecky a imaginativně interpretuje Leonardovu mysl," informoval o připravované akci Petr Brůha z marketingu Sladovny.

Nová interaktivní expozice Objevárium: Leonardo bude v písecké Sladovně otevřena do 30. dubna příštího roku.