„Myslím, že v rámci zviditelnění naší činnosti – o čem mluvíme, o čem rozhodujeme – by bylo vhodné, aby to na stránkách bylo," vysvětlil Otakar Chudáček a doplnil, že na webu jsou zveřejňovány pozvánky na zastupitelstva, ale zápisy už nikoliv.

Zastupitel Martin Hadrbolec reagoval, že tohle navrhoval v minulém volebním období, ale bod neprošel. „Razil jsem teorii, proč nezveřejnit všechno, co můžeme," připomněl.

Starosta Pavel Hroch podotkl, že transparentnosti není nikdy dost. Upozornil ale na to, že se na obce valí další úkoly, třeba zveřejňování smluv. „Máte na to čas," ptal se starosta na zveřejňování zápisů dvou pracovnic úřadu které se zasedání zastupitelů zúčastnily. Obě odpověděly, že ne.

Pavel Hroch uznává, že naskenovat zápis o osmi stranách není problém, ten vidí v tom, co obce čeká, co se týče nové povinnosti zveřejňování.
Zastupitelé se nakonec shodli na tom, že bude obec zveřejňovat ze zasedání zastupitelů usnesení.

A jak je to jinde? V Chyškách zveřejňují nejen usnesení s výsledkem hlasování, ale i jakousi prvotní informaci k projednávanému bodu. V Bernarticích to dělají podobně. To nejdál jsou z regionu – pokud nepočítáme město Milevsko – v Sepekově. Pracovník úřadu Zdeněk Černý zapisuje i jednotlivé odpovědi a reakce zastupitelů i obyvatel. I ty si mohou lidé v zápisu přečíst.