„Konečně budeme mít důstojný vchod, kudy se vejde do prostorného foyer s barem, který bude propojený s hlavním sálem i galerií," nastínil ředitel divadla Miroslav Pokorný.

Od 13. září, kdy se nové prostory oficiálně otevřou, zde bude fungovat klub. „Měl by být otevřený denně, aby tu lidé mohli posedět, popovídat si a poslechnout dobrou hudbu," uvedl ředitel s tím, že do budoucna se sem přesune například i stolní fotbal.

V místnosti bude mimo jiné hlavní bar, ve velkém sále se bary zmenšily. Díky tomu vznikne víc prostoru a přibude čtvrtý box na sezení. „Budeme mít také novou a prostornější šatnu, takže už se nebude stávat, že budeme muset po naplnění kapacity odmítat bundy a kabáty. S tím jsme mívali problém," přiznává Pokorný.

Změnu pocítí také kuřáci. „Ve velkém sále už se nebude kouřit, což jistě nekuřáci ocení. V galerii a u hlavního baru ano," doplnil ředitel divadla.

To oceňuje i Alexandra Zuntová z Písku. „Zákaz kouření je dobrý, protože většina lidí nerada sedí a nevidí si ani na špičku nosu. Kuřáci budou mít dost prostoru v salonku nebo venku. Celkově rekonstrukci divadla vítám," řekla Zuntová.

Zadní vchod, který dnes funguje jako hlavní, bude zachován. Tudy se bude během léta dál chodit k venkovnímu sezení.

Divadlo Pod čarou otevírá po srpnové pauze, kdy bylo zavřeno kvůli rekonstrukci teplovodu, už dnes. Návštěvníci se mohou těšit na hudbu 60. až 90. let skrývající se pod známým názvem Černý desky jsou dobrý. Stejná akce bude i v pátek 6. září a o týden později, v pátek 13. září, se Podčára oficiálně předvede v novém.

Během následujících měsíců se v divadle představí například AC/DC – Špejbls Helprs, Pub Animals, Arakain či americká punková kapela Barb Wire Dolls.