VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kolegy vyškolí špičkový profesionální kuchař

Písecko - Předseda Žydek: Krajové speciality jsou základem. Chceme ale, aby naši kuchaři znali i nejnovější světové trendy v kuchyni.

8.2.2009
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Martina Nováková

Jeden z nejlepších profesionálních kuchařů v ČR Martin Slezák začne už na konci února školit dvacítku kolegů z regionu, kteří se zúčastní prvního postgraduálního studia.

„Nejde o biflování teorie, ale o praktickou výuku. Účastníci budou školeni v profesionálně vybavené kuchyni,“ sdělil koordinátor projektu Martin Slavík z kanceláře destinačního managementu, která spolu se skupinou hoteliérů Písecka a Asociací kuchařů a cukrářů ČR, pobočka jižní Čechy a Šumava akci připravuje.

Výuka bude probíhat od února do dubna v profesionálních kuchyních v Kulturním domě v Písku a hotelu Zvíkov ve Zvíkovském Podhradí. Kuchaři se seznámí s nejnovějšími směry ve studené kuchyni, s přípravou domácích a cizokrajných ryb, s trendem zvaným finger food či přípravou moderních dezertů a dortů.

„Chceme zdůraznit, že regionální kuchyně je základem. V odborným kruzích se už dávno mluví o tom, že právě krajové speciality jsou velkým lákadlem nejen pro turisty,“ uvedl předseda Asociace kuchařů a cukrářů ČR Jindřich Žydek.

Seminářů se může zúčastnit každý kuchař. Tím, že je zčásti dotován grantem města, je cena pro písecké výhodnější než pro cizí.
Vložné za celý cyklus pěti přednášek činí pro místní 3500, pro členy asociace 3800 a pro ostatní 4300 korun. Je dokonce možné vybrat si a zaplatit pouze jeden z kurzů.

Po jejich ukončení získají frekventanti písemné materiály s řadou kalkulací jídel, audiovizuální materiály a také certifikát. Poslat na školení svého kuchaře hodlá i vedoucí penzionu U Zlatého býka v Písku Jana Zmrzlá. „Je to dobrý nápad, protože kuchaři by měli být kreativní. Jen tak mohou získat a udržet zákazníky. Jednoho našeho kuchaře tam určitě pošleme,“ řekla Zmrzlá.

Pilotní projekt destinačního managementu Písecká čítanka dostává tímto svou konkrétní podobu. Ideou celého projektu je to, že Písek není jen ideální lokalitou, kde mohou turisté trávit dovolenou, ale také místem, kde se lze vzdělávat.

Autor: Jindřiška Jelínková

8.2.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

V Prácheňském muzeu o heraldice se Zdiradem Čechem
10

Povídali si s rytířem o znacích a erbech

Čarodějnice na vrchu Lipný.

Kam vyrazit za kulturou a zábavou na Písecku?

Radní vyměnili šéfa nemocnic

České Budějovice – Odvolání Martina Bláhy z postu předsedy představenstev všech jihočeských nemocnic a z funkce předsedy představenstva holdingu k 30. červnu. To byl první počin rady kraje zvolené na čtvrtečním jednání mimořádného zastupitelstva.

Devatenáctka FC Písek vybojovala bod proti Bohemians

Písek - Písečtí fotbalisté, a to především v domácím prostředí, ukazují, že hrát se dá s kýmkoli. U Otavy to poznala pražská Dukla, Liberec a v sobotu 29. dubna před obědem také další celek z nejvyšších pater tabulky České ligy dorostu Bohemians Praha 1905.

Písecké házenkářky bojují o záchranu. Vyhrály ve Veselí nad Moravou

Písek, Veselí nad Moravou - Na půdě Panenek z Veselí nad Moravou začaly boje ve tříčlenné skupině o udržení nejvyšší házenkářské soutěže žen. Jako soupeřky přijely na Moravu hráčky Písku. Zlín, který je posledním členem skupiny, v prvním kole nehrál.

Hnojte popelem

Topíte dřevem? Nebo máte doma krb jen tak pro příjemný pocit? Kam dáváte popel? Pokud ho vyhazujete, připravujete se o jedno z nejlepších hnojiv světa.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies