VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kolegy vyškolí špičkový profesionální kuchař

Písecko - Předseda Žydek: Krajové speciality jsou základem. Chceme ale, aby naši kuchaři znali i nejnovější světové trendy v kuchyni.

8.2.2009
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Martina Nováková

Jeden z nejlepších profesionálních kuchařů v ČR Martin Slezák začne už na konci února školit dvacítku kolegů z regionu, kteří se zúčastní prvního postgraduálního studia.

„Nejde o biflování teorie, ale o praktickou výuku. Účastníci budou školeni v profesionálně vybavené kuchyni,“ sdělil koordinátor projektu Martin Slavík z kanceláře destinačního managementu, která spolu se skupinou hoteliérů Písecka a Asociací kuchařů a cukrářů ČR, pobočka jižní Čechy a Šumava akci připravuje.

Výuka bude probíhat od února do dubna v profesionálních kuchyních v Kulturním domě v Písku a hotelu Zvíkov ve Zvíkovském Podhradí. Kuchaři se seznámí s nejnovějšími směry ve studené kuchyni, s přípravou domácích a cizokrajných ryb, s trendem zvaným finger food či přípravou moderních dezertů a dortů.

„Chceme zdůraznit, že regionální kuchyně je základem. V odborným kruzích se už dávno mluví o tom, že právě krajové speciality jsou velkým lákadlem nejen pro turisty,“ uvedl předseda Asociace kuchařů a cukrářů ČR Jindřich Žydek.

Seminářů se může zúčastnit každý kuchař. Tím, že je zčásti dotován grantem města, je cena pro písecké výhodnější než pro cizí.
Vložné za celý cyklus pěti přednášek činí pro místní 3500, pro členy asociace 3800 a pro ostatní 4300 korun. Je dokonce možné vybrat si a zaplatit pouze jeden z kurzů.

Po jejich ukončení získají frekventanti písemné materiály s řadou kalkulací jídel, audiovizuální materiály a také certifikát. Poslat na školení svého kuchaře hodlá i vedoucí penzionu U Zlatého býka v Písku Jana Zmrzlá. „Je to dobrý nápad, protože kuchaři by měli být kreativní. Jen tak mohou získat a udržet zákazníky. Jednoho našeho kuchaře tam určitě pošleme,“ řekla Zmrzlá.

Pilotní projekt destinačního managementu Písecká čítanka dostává tímto svou konkrétní podobu. Ideou celého projektu je to, že Písek není jen ideální lokalitou, kde mohou turisté trávit dovolenou, ale také místem, kde se lze vzdělávat.

Autor: Jindřiška Jelínková

8.2.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Suchdol nad Lužnicí /OBRAZEM/ - Stovky lidí, téměř 150 lodí, krásné jarní počasí, stav vody přesně podle představ a dobrá nálada. Při tradičním rituálu vodáků, kterým je každoroční Odemykání Lužnice, panovaly ideální podmínky.
28

OBRAZEM: Vodáci odemkli řeku Lužnici

Dopravní nehoda u Protivína.
4

Vážná nehoda tří aut a cyklisty se stala v noci u Protivína

Podlahu v hale čeká výměna

Milevsko - Sportovci, kteří využívají halu, čeká od konce května zhruba měsíční nucená pauza.

Na Nábřeží 1. máje bude nová kamera

Písek – Město rozšiřuje svůj kamerový systém. „Novou kameru instalujeme na Nábřeží 1. máje naproti lávce," informoval místostarosta Písku Jiří Hořánek. Radní města na ni schválili přes 200 tisíc korun.

Kam vyrazit za kulturou a zábavou na Písecku?

Písecko - My přinášíme tipy a je na už jen vás, kam se zajdete podívat.

Bitva u Sudoměře má čtvrté pokračovaní

Sudoměř 24. března - Už počtvrté se v sobotu 235. března vrátí dějiny na místa, kde 25. března 1420 došlo k památné bitvě. Přibližně 400 husitů (včetně žen a dětí), mířících na horu Tábor, dostihli jejich nepřátelé – vojsko strakonických johanitů a katolických šlechticů, přezdívaných Železní páni.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies