Milevsko – Zrušení autobusové zastávky společností ČSAD Autobusy České Budějovice v Komenského ulici kvůli zdejšímu neustálému parkování aut vyvolává  u některých obyvatel obavy, aby se situace neopakovala  i na další zastávce v Sažinově ulici.

„Zastávka naproti montážím je pořád plná aut, přitom kdyby řidiči parkovali úsporněji na parkovišti pod školkou, vešla by se tam i auta, která stojí na zastávce," konstatoval Jan Kothera, který v lokalitě bydlí.

Podle starosty města Ivana Radosty se už problematickou situací zabývala dopravní komise. „Je to tam už roky stejné. Na rozdíl od zrušené zastávky v Komenského ulici, kde se autobusy nemohly vedle zaparkovaných aut vytočit, tady mohou snadno kolem nich projet. Přesto je to třeba vyřešit," dodal.

Ohledně zastávky v Sažinově ulici doporučil podle starosty Ivana Radosty  dopravní inženýr písecké policie Stanislav Grech zrušit parkování osobních aut a upravit zdejší dopravní značení.

„Dopravní komise na jeho doporučení navrhuje upravit vodorovné značení u autobusové zastávky a na křižovatce ulic Sažinova a Čsl. armády," upřesnil Ivan Radosta s tím, že o tom ještě bude jednat rada města.

Po úpravě dopravního značení by nemělo být ani možné na autobusové zastávce v Sažinově ulici dále parkovat.