Za doprovodu učitele tělocviku Vladislava Linharta sehráli před zastupiteli i hosty komickou  scénku na téma jak se chovat ve sportovní hale. „Pan Linhart nám vždycky kontroluje, co jsme si obuli. Nesmíme mít černé podrážky. Někteří z nás proto někdy sportují jen v ponožkách.    V hale byl  také turnaj dětí z jiných měst, možná šmouhy byly od nich, ale bylo to svedeno na nás. Nechodí tam jenom škola, ale i další lidé," obhajovali se postupně školáci.

Ohledně udržování pořádku připomněli, že by chtěli mít v šatnách odpadkové koše, protože popelnice na dvoře i koše ve škole jsou daleko. Před rekonstrukcí tam koše byly. „Děti za mnou přišly s nápadem obhájit se neobyčejnou formou. Přišlo mi to lepší, než aby si vyměňovaly naštvané zprávy po internetu. Mirkové Dušínové to určitě nejsou, ale žádní grázlové rozhodně také ne," okomentoval vystoupení a reakce kolegů zastupitelů Josef Pouch.

Místostarosta Petr Gottfried na vysvětlenou dodal: „Jak jsme se na minulém zastupitelstvu dohodli, sešli jsme se na úřadě  s učitelem tělocviku Vladislavem Linhartem a se správcem Václavem Kačabou a dohodli jsme se na tom, že budeme společně pracovat na tom, aby se škody na palubovce minimalizovaly."  Zastupitel  a bývalý starosta Vladimír Pánek důrazně připomněl výrazné zlepšení stavu i pořádku ve sportovní hale od doby, kdy je tam správce Václav Kačaba. Jeho slova potvrdil i Josef Pouch.

Václav Kačaba se jednání nezúčastnil, proto ho Písecký deník oslovil včera. „Možná si to žáci  z druhého stupně špatně vyložili. Šmouhy na palubovce byly asi třikrát po dětech z prvního stupně a nešly ani vygumovat, musel jsem je vydrhnout kartáčem a horkou vodou," vysvětlil Václav Kačaba. Dodal, že odpadkové koše v šatnách zrušil, protože odpadky bývaly rozházené okolo nich. Nahradil je stojanem s igelitovým pytlem na chodbě haly.