Pokud nebylo k dispozici vlastní auto, tak nedočkavci měli jedinou šanci – vypravit se do Hrejkovic pěšky, a tak se dvacítka z Milevska prodloužila na třicítku. Varování před mrazy určitě někoho odradilo, ale přesto se na pochod vydalo 840 zájemců. Skoro ve stejném počtu bylo na přihlašovadle uvedeno jako bydliště Hrejkovice, Tábor, České Budějovice či Praha, ale nejvíce 270krát  se mohlo přečíst Milevsko. 

Byla tam i spousta dalších míst – u těch z větší dálky se jednalo o tradiční kamarády kamarádů nebo o bývalé rodáky, kteří našli svůj nový domov třeba i na Moravě. Podstatně méně bylo těch, co si nepamatují, kde bydlí a na trase bylo i méně malých pejsků. Mráz i napadaný sníh odradil pohodlnější a menšího vzrůstu i v kategorii pejsků.

Následnou neděli v krajině nebylo patrné žádné rumiště jen prošlapané stopy ve sněhu a hromádka popela na místě opékání špekáčků.

Mimo vzpomínek na přírodu či dobré pohoštění v Hrejkovické hospůdce zůstala i keramická medaile a ti, co přišli již v pátek nebo zůstali večer v sobotu, měli šanci si poslechnout hezké melodie nejen v sedě. Takže za rok nashle nebo i dříve třeba na milevských maškarách 25. února.

Vladimír Ondruška