Toto školské zařízení bylo vybráno zatím jako jediné na jihu Čech k ověření interaktivního výukového systému StudyFun firmy Tatung z Tchajwanu. Zástupce této země Joey Chung-I Wang tento systém včera slavnostně Písku předal v rámci spolupráce Smart City. „Projekt je uživatelsky přívětivý, zajímavý, interaktivní a díky intuitivnímu ovládání ho mohou využívat i děti v předškolním věku,“ zdůraznil zástupce Tatungu Jaroslav Tauber.

Vedle Písku se systém zkouší také na Střední průmyslové škole v Plzni a ve světě je již využíván ve více než dvaceti zemích. „Potěšilo mě zejména to, že systém se soustřeďuje na výuku a vzdělávání a může tak přístupnou formou dobře připravit mládež na budoucí život se stále novými technologiemi. Určitě se dá uplatnit i při výuce cizích jazyků,“ myslí si starostka Písku Eva Vanžurová.

Předškoláci v 15. MŠ mají k dispozici tabulky a speciální pera. „Ta zároveň slouží pro dálkové ovládání systému. Pro učitele je výhodou, že na základě okamžitého vyhodnocení může sestavit další soubor otázek a případně zvyšovat náročnost,“ vysvětlila Jaroslava Svobodová, ředitelka 15. MŠ v Písku.