Nejlevnější neznamená nejlepší. O tom se přesvědčili Písečtí, když dvě výběrová řízení na zakázky ve městě vyhrála firma, která ani jednu z nich zřejmě nesplní. Jedná se o rekonstrukci části plaveckého bazénu a úpravy v areálu atletického stadionu.

Společnost PP – servis Plzeň podle města například opravu šaten a sociálního zařízení na stadionu ani nepřevzala. „Na radě zaznělo, že jsme se s takovým jednáním ještě nesetkali. Je podepsaná smlouva a firma si ani nepřevzala staveniště. Jen napsali, že nemohou vyhovět, že jedině v podzimním termínu, což není pro nás akceptovatelné," konstatovala starostka Písku Eva Vanžurová s tím, že osobního jednání, ke kterému byli představitelé společnosti vyzváni, se nezúčastnili.


Odbor investic a rozvoje bude se společností nadále jednat a požadovat náhradu škody. „Měli bychom se dohodnout na oboustranném odstoupení od smlouvy, abychom mohli akce znovu řádně vysoutěžit," vysvětlil místostarosta Josef Knot 
s tím, že město bude nejspíš nárokovat obě akce do rozpočtu 2017. Podle místostarosty budou městské služby, které vysoutěžily firmu na opravu plaveckého bazénu, kde už převzala stavbu, společnost pravděpodobně žalovat. „Otázkou bude, zda se k tomu město připojí," dodal.

Vyjádření společnosti PP – servis se nepodařilo do uzávěrky sobotního vydání sehnat.

Novinka
Od 1. října bude platit nový zákon, který městu umožní firmu, která se neosvědčí, umístit na tzv. černou listinu a v budoucnu ji vyřadit z výběrových řízení.