KLUKY
Dnes 8. října se bude ve školní budově v Klukách od 17 hodin konat přednáška Po stopách  našich předků s genealogem a starokatolickým knězem Aloisem Sassmannem, poutavým vypravěčem, autorem historických knih a rozhlasových pořadů.
Víkend bude patřit v Klukách posvícení. V sobotu začne od 21 hodin v místní hospodě U Hejska  taneční zábava s kapelou Fantom. V neděli pak na stejném místě zahraje návštěvníkům od 14 hodin nejstarší jihočeská dechovka Babouci.

ŠTĚDRONÍN
V sobotu se bude od 14 hodin konat Štědronínská drakiáda,       a to „za chalupou Ferdů".

ČÍŽOVÁ
Dobrovolní hasiči z Čížové a obec Čížová pořádají  v sobotu posvícenskou zábavu spojenou s již 11. ročníkem hnětýnkiády. Akce se koná od 20 hodin v sále restaurace U Štálichů. Zahrají Talismani a vstupné je 80 korun.

DOBEV
Obec Dobev  zve na posvícenskou zábavu, která se koná v sobotu  od 19 hodin v Dobevi ve Staré hospodě. Hraje skupina Šumavští Šumaři, vstupné je 70 korun.

KOVÁŘOV
Nad vrchem Lipný v Kovářově budou v sobotu od 14 hodin létat draci. Koná se tu tradiční drakiáda. Také nabídne projížďku na koních, kteří budou rádi za donesené pečivo a jablka. Letos se bude soutěžit o nejhezčího draka a o nejhezčí nakreslený obrázek. Na závěr si příchozí  upečou vuřtíky a nebudou chybět ani sladkosti.

SVUČICE
V sobotu od 20 hodin bude hrát  v kulturním domě ve Svučicích oblíbená dechovka Babouci. Vstupné je 150 korun.

HOROSEDLY
Na louce za zastávkou v Horosedlech pořádají v sobotu od 14 hodin místní dobrovolní hasiči pro děti drakiádu.