„Schodek je krytý z peněz, které máme na účtu. Zůstaly nám tam i peníze, se kterými jsme počítali na letošní opravy školy. Vybraná firma ale odstoupila od smlouvy a druhá byla drahá. Kdybychom vypisovali nové výběrové řízení, práce by se nestihly dokončit do začátku školního roku, proto jsme je o rok odložili," uvedl starosta Pavel Souhrada.

Na školu mají v rozpočtu vyhrazeno kolem čtyř milionů korun, z toho dva miliony na opravu školního dvoru a fasády. S pracemi by chtěli začít od poloviny května, ale stěžejní část plánují na letní prázdniny.

V příštím roce podle Pavla Souhrady chtějí také zahájit první etapu oprav vnitřních prostor radnice, kde počítají s výdaji 1,5 milionu korun.

Další milion mají určený na opravu chodníků a téměř stejnou částku na opravu silnic. Na veřejné osvětlení mají vyhrazených 800 tisíc korun. Dalších 150 tisíc korun zastupitelé schválili na činnost pro TJ Sokol a půl milionu korun na kulturu. Počítají také s penězi pro hasiče, kde například na práci s mládeží určili sto tisíc korun a na dopravní auto půl milionu.

Myslí tady i na nejmenší – 250 tisíc korun je vyčleněno na dětské hřiště.

Rozpočet na rok 2017
Příjmy 23 milionů korun
Výdaje 23,73 milionu korun
Schodek 730 tisíc korun