Navrhl jako první nový bod programu odvolání místostarosty Martina Třeštíka (ČSSD). Poukázal na to, že z pětičlenné koalice odstoupilo nejprve ANO a k 20. únoru i Svobodní. Podle něj se jedná o konflikt mezi dvěma přístupy k nakládání s městskými penězi. „To, že se nebude investovat a že nebude ve městě nic v následujícím roce vidět, je práce místostarosty," argumentoval Zdeněk Hobzek.

O VOLBĚ NOVÉHO RADNÍHO: Čtěte zde

Starosta Ivan Radosta nechal o jeho návrhu hlasovat. Sedm zastupitelů bylo pro odvolání (ODS, Svobodní, ANO), jedenáct bylo proti a tři se zdrželi. „Mrzí mě, že kritizují někoho, kdo tady naplno pracuje pro město, a to i přesto, že neznají výsledky hospodaření za loňský rok, které dopadlo lépe, než jsme čekali," dodal starosta (Jihočeši).

Místostarosta Martin Třeštík to okomentoval: „Celkem chápu frustraci ODS. Jsou poprvé od listopadu 1989 v opozici a asi se s tím těžko smiřují. Navíc argumenty, které uváděli, jsou naprosto liché."

ČTĚTE TAKÉ: Kam vyrazit za kulturou a zábavou na Písecku?

Dalším důležitým bodem bylo zvolení nového radního. Tím se stal František Koutník (ČSSD). V tajné volbě hlasovalo všech 21 zastupitelů. František Koutník získal čtrnáct hlasů, sedm volebních lístků zůstalo prázdných. V sedmičlenné radě nahradil Miroslava Doubka (Svobodní), který z funkce odstoupil k 20. únoru. Ten jako důvod svého rozhodnutí uvedl, že nemohl jako radní splnit, co před volbami sliboval, protože se v názorech s ostatními radními rozcházeli.