Takže obyvatelé a návštěvníci města se mohou těšit na pět dnů plných hudby, tance a zpěvu.

Na pódiu v Palackého sadech se postupně představí soubory Klobučan z Valašských Klobouků, Úsměv z Horní Břízy a Formani ze Slatiňan. Mezi účinkujícími nebude ani tentokrát chybět domácí dětský soubor Písečánek.

Hosty ze zahraničí budou letos soubory Hont a Leváránek ze Slovenska, dále pak tanečníci, zpěváci a hudebníci z Albánie, Gruzie, Indie, Polska a zástupci chorvatské národnostní menšiny žijící v Rakousku. „Do programu festivalu přispějí také zástupci vietnamské národnostní skupiny, která dlouhodobě žije i pracuje v Písku a snaží se udržovat své národní tance  a písně daleko od své domovské země," doplnil Jiří Kotal, ředitel festivalu pro české soubory.

Hlavní program festivalu, nad kterým převzala záštitu starostka Písku Eva Vanžurová, se uskuteční opět v Palackého sadech. Folklorní soubory však vystoupí i v okolí města, konkrétně v Lázních Vráž, Drhovli a na zámku Blatná.

Festival bude zahájen  ve středu 17. srpna v 18 hodin v Palackého sadech. Čtvrteční podvečer 18. srpna bude patřit zahraničním souborům. V pátek 19. srpna  se nejprve  od 15.30 hodin představí dětské soubory a od 18 hodin to budou tanečníci a zpěváci z Čech a Moravy. V sobotu 20. srpna od 10.30 hodin se pod názvem Roztančená ulice uskuteční průvod souborů městem. Ve 14 hodin začne v Palackého sadech hlavní festivalový program nazvaný Písek tančí a zpívá nad Otavou. V neděli 21. srpna od 14 hodin se Písečtí na Městském ostrově rozloučí se zahraničními soubory.