Hlavní práce nyní budou na elektroinstalaci. Příprava na vybudování maškarního muzea na náměstí E. Beneše, které se otevře příští rok 23. února, tak hlásí další posun.

Podle místostarosty Martina Třeštíka půjde z velké části o výměnu historických rozvodů.

To ale nebudou veškeré práce. „Po elektroinstalaci budou nutné úpravy omítek, dále podlah a další náležitosti, které jsou spojeny s běžnou renovací jakéhokoliv prostoru. Co se týče významnějších stavebních úprav, půjde o vybourání otvoru mezi dvěma místnostmi," upřesnil Martin Třeštík.
Muzeum bude mít přes dvě stě čtverečních metrů a bude sídlit v patře budovy čp. 6 – spořitelny na náměstí E. Beneše. Zpřístupněné ale budou i dvě místnosti v suterénu, kde byly trezory.

Podle radního a předsedy Maškarního sdružení Milevsko Karla Procházky už ve spolupráci s muzejníky připravují expozice. „Vybíráme masky, kostýmy a další exponáty. Chceme je začít umisťovat v říjnu, tedy po stavebních úpravách prostor," nastínil Karel Procházka.

Na tradici maškar jsou v Milevsku pyšní. V nynější podobě se datuje do roku 1862. Milevsko také drží rekord v počtu masek v průvodu. Letos jich vyrazilo 1248.

Maškarní průvod se příští rok uskuteční v sobotu 25. února. Muzeum maškar se otevře ve čtvrtek při tradičním zvaní na maškary, v pátek pak bude Bakusův průvod.