Po městě na ně čekalo několik stanovišť, kde museli se svým družstvem řešit různé nepříjemné situace.

„Nejvíc jsme se báli asi amputace, ale zvládli jsme to," shodlo se družstvo žáků Základní školy Jana Husa, které reprezentovalo Písek. Všichni absolvovali okresní kolo, ale na krajském byli poprvé. Jediný z týmu, který se zatím v reálu dostal do situace, kdy bylo ohroženo něčí zdraví, je Slavomír Vlasatý. „Můj strýc jednou spadl na záda, tak jsme zavolali záchranku, ale naštěstí se mu nic nestalo. Je to pak úplně něco jiného ve skutečnosti, než když tady závodíme," zmínil Slavomír Vlasatý ze Základní školy Jana Husa Písek.

Soutěže se zúčastnilo sedm družstev žáků druhého stupně a sedm družstev dětí z prvního stupně. Kdo vyhraje, postoupí do celorepublikového kola. „Okresní kolo si pořádá každý u sebe a místo krajského kola se mění. My ho máme letos v Písku po několika letech," uvedla Judita Soukupová, pracovnice Českého červeného kříže, který soutěž pořádá.

Jako figuranti pomáhali studenti písecké střední zdravotnické školy. Na každém stanovišti měli mladí zdravotníci přesně deset minut na splnění úkolu a za každou chybu jim rozhodčí strhávali body. Rozhodčí byli nejen z Písku, ale i z ostatních jihočeských okresů.