„Máme vytipovanou lokalitu, kde bychom museli vykoupit pozemky od soukromých majitelů. Existují čtyři varianty, z nichž tři jsou závislé na pozemcích jedné osoby," konstatoval starosta Mirotic Milan Brunclík s tím, že s majitelkou pozemků se městu nedaří spojit. „Nereaguje ani na naše doporučené dopisy," doplnil.

Varianta, kde by nebylo třeba zmíněných pozemků, je ta nejmenší. Vzniklo by zde pouze šest až osm parcel. „Dělat tu nejmenší z variant jsou podle mě vyhozené peníze. To by pak parcela musela stát jako v Praze, aby se  to vyplatilo," zmínil Milan Brunclík.

Největší z variant počítá s dvaceti až pětadvaceti parcelami, druhá s patnácti až dvaceti a třetí s osmi až deseti parcelami. Všechny tyto varianty jsou však závislé na prodeji výše zmíněných pozemků soukromé osoby.

Výběr jedné ze čtyř možností bude záviset také na tom, kolik bude chtít město do parcel investovat. Tak jako tak bude muset pozemky vykupovat, jelikož veškeré potřebné plochy jsou soukromých majitelů.

Nové parcely by měly vzniknout v lokalitě na jižní straně Mirotic Za Truhlárnou. Jinou možnost zatím město nemá.

„Možná až bude schválený nový územní plán, by se našlo jiné řešení, ale zatím ho nemáme. Navíc myslím, že vzhledem k tomu, že v této lokalitě už jsme se stavbami domků začali, je logické tady i pokračovat," dodal starosta.

Podle předběžných odhadů by nejmenší z variant přišla asi na dvanáct milionů korun, náklady na největší z variant se odhadují na sedmnáct milionů korun, z čehož by sedm milionů přišlo na výkup pozemků a deset milionů na infrastrukturu.