V sobotu 5. prosince bude mikulášské družině patřit písecké Velké náměstí. Od 16 hodin se tady opět utká v boji o vládu nad Zemí dobro se zlem. Dorazí Mikuláš, andělé i čerti.

V Rakovicích začne mikulášská nadílka už v pátek. Od 15.15 hodin budou nejprve děti na návsi vypouštět balónky se svým přáním Ježíškovi 
a pak se přesunou do místní hospůdky, kam zavítá v 17 hodin Mikuláš. „Máme u nás služebně nejstaršího Mikuláše snad v celé střední Evropě. Už padesát let ho představuje náš nejstarší občan Vladimír Kopta, kterému bude na začátku března 91 let. Sám si na to kdysi pořídil kostým," vysvětlil starosta Miroslav Sedláček.
Pro nadílku od Mikuláše 
v podání Vladimíra Kopty si u nich chodí kolem šedesáti dětí. Kromě místních tam totiž přijíždějí i děti z Čimelic.

Mikulášskou nadílku v Zahořanech a Kostelci nad Vltavou doprovodí v sobotu vystoupení dětského pěveckého sboru Kosteláček. V Kostelci nad Vltavou navíc ještě za mikulášského reje na návsi rozsvítí také stromeček.

Nedělní mikulášskou nadílku v kulturním domě v Mirovicích doplní hudební vystoupení Pavla Justicha. Začátek je ve 14 hodin.
Předcházet jí bude v sobotu od 15 hodin vánoční dílna na mirovické faře.

Mikulášskou nadílku aneb Hrátky s čerty chystají také v Divadle Pod čarou v Písku. Uskuteční se v neděli od 16 hodin a nabídne program plný hudby, tance, scének a her.

Malá diskotéka a zábavné soutěže budou součástí mikulášské nadílky také ve Vráži, Ta se uskuteční v neděli v sále hasičské zbrojnice od 15 hodin. 

V Milevsku a ve Zbelítově bude Mikuláš speciální. Ochotnický soubor Kovářovská OPONA uvede v obou kulturních domech svoji nejnovější nastudovanou hru Jak si peklo poradilo. Jedná se o pohádku na motivy legendárního filmu S čerty nejsou žerty. V Milevsku bude hra k vidění v neděli v 15 hodin a ve Zbelítově o den dříve. Tady představení začne ve 13 hodin.

V Sepekově budou mít mikulášské nadílky hned dvě. V sobotu od 16 hodin pořádá městys nadílku na náměstí, v tuto dobu začne nadílka i v hotelu Pecka, kterou pořádá Spolek nadšenců Sepekov.

V Jickovicích bude Mikuláš rozdávat balíčky v neděli od 14 hodin v hospodě U kaštanu. Napřed tam ale vystoupí děti z kostelecké mateřské školy s čertovským předtančením a následovat bude i diskotéka.

Soutěže, minidiskotéka, výroba čertíka, pohádka a nadílka. Takový scénář má sobotní odpolední mikulášská nadílka v Kovářově, která se bude konat v restauraci v kulturním domě.

Na mikulášské překvapení se mohou těšit děti ve Varvažově. Co se pod ním skrývá, odhalí v sobotu v restauraci U Hastrmana. Program pro ně tradičně připravili místní hasiči.

Kam na Písecku vyrazit za Mikulášem, čerty a andělem?