Ti budou o prodeji 24 procent akcií jednat 29. března. Komterm chce koupit 45 800 akcií a tím, že rozšíří spolupráci, podmiňuje zachování podpory píseckého hokeje. Bez Komtermu by
v Písku pravděpodobně první liga skončila.

  „Komise se zabývala také nabídkou na odkup 45 800 kusů akcií v ceně 220 korun za kus a uzavření smlouvy o půjčce cenných papírů. Komise velkou většinou – jen jeden člen se zdržel hlasování – tuto nabídku odmítla,“ uvedl předseda komise Karel Vodička (KSČM).  

„Na minulém jednání zastupitelstva jsme řešili nabídku koupě akcií teplárny a tato nabídka zněla tisíc korun za jednu akcii,“ dodal Karel Vodička. Podle něj je reálná cena akcií ale zhruba 1450 korun za kus. „Jednoduchými počty si každý dokáže spočítat výhodnost takové nabídky,“ dodal Vodička.

Podle generálního manažera píseckého hokejového klubu Jiřího Černého je dobře, že se o prodeji akcií diskutuje. „Pokud se potvrdí partnerství města a Komtermu, bude to pro písecký hokej jedině dobře,“ řekl včera Píseckému deníku Černý.

  Naopak prodej akcií podporuje strana Volba pro město, která však své členy v píseckém zastupitelstvu nemá. „Je potřeba se nabídkou Komtermu zabývat a zkusit hledat cestu, jak zachovat funkce Teplárny Písek. Návrhy Komtermu mohou přinést úsporu nákladů,“ uvádí za VPM Petr Čechal, Milan Kajtman a Zdeněk Šťastný.