Dojetí a radost zavládly v neděli odpoledne na fotbalovém hřišti v Chyškách na hranicích Písecka a Táborska. Dva místní kamarádi, fotbalisté Tomáš Turek a Jakub Barda zorganizovali už podruhé úspěšný Víkend pro dobrou věc, tentokrát pro osmiletou Lucinku Sukovou z Písku, která při listopadové autonehodě přišla o ruku.

Jejím snem je robotická protéza se třemi funkčními prsty, která by jí usnadnila život. A právě na ni dostane od organizátorů rovných sto tisíc korun. „Moc děkujeme kluků, že to tak krásně zorganizovali. Vážím si toho, že se zapojilo hodně lidí, kteří mají srdíčko. Lucka byla moc šťastná,“ uvedla maminka Romana Suková. Přímo na hřišti dostala šek na 92 tisíc korun. „Když jsem se v pondělí dověděla, že někdo zaokrouhlil částku na rovných sto tisíc, připadala jsem si jako v pohádce,“ dodala Romana Suková. Tomáš Turek dárce, který chce zůstat v anonymitě, potvrdil. Peníze a ještě jako dárek notebook od sponzora předají mamince i dceři do konce týdne. Na robotickou protézu, kterou Lucince doporučují protetici potřebují celkem 404 tisíc korun.

„Překvapilo nás, že si organizátoři vybrali Lucinku. Doporučila jim ji paní doktorka Kristenová z dětského oddělení písecké nemocnice, která na ni myslela od první chvíle, kdy se nehoda stala. V Chyškách skoro nikoho neznáme a o to víc si vážím toho, že se lidé semkli aby nám pomohli,“ dodala dojatá maminka.

Podle organizátorů pomohl vybrat největší částku koncert místní kapely Paradox, která se tu sešla po třiceti letech a přišlo na ni přes pět set lidí. Další spoustu lidí přilákaly na fotbal osobnosti jako Jan Koller, Stanislav Dietz, Pavel Kantor a David Juračka.

Co bylo prvním impulzem k pořádání Víkendu pro dobrou věc? „Když jsem synovci v jeho třech letech koupil fotbalový dres. Byl nadšený a vděčný. Tak jsem si říkal, proč neudělat něco pro ostatní a Jakub Barda řekl, že je to výborný nápad,“ zavzpomínal Tomáš Turek. Poprvé před dvěma lety pomohli částkou 43 tisíc Danielovi z Milevska. Charitativní akce chtějí pořádat jednou za dva roky, aby místním nezevšedněly.