„Na vině jsou práce na projektu,"  vysvětlil starosta Zdeněk Herout.

Při přípravě obnovy se totiž ukázalo, že je do projektu nutné zapracovat další změny, a to už se nepodařilo udělat včas. „Chceme to co nejdříve dokončit  jak projekčně, tak výběrem dodavatele a podobně, a hned, jak to na jaře umožní počasí, s pracemi začít," dodal místostarosta Martin Třeštík, podle kterého by nemělo smysl obnovu zahajovat ještě letos. „Představte si situaci, že před radnicí začneme něco kopat, pak napadne sníh a bude to tu rozbité půl roku," argumentoval místostarosta.

Luděk Rutka, který ve Švermově ulici bydlí, už je situací znechucený. „Co na to mám říci. V této zemi, kde se hlavně kecá, mě to nepřekvapuje. Budu tomu věřit, až uvidím, že bagry začnou kopat do silnice," řekl Luděk Rutka, podle kterého se situace zhoršuje. Kanalizace ve Švermově ulici byla postavena svépomocí a  při větších deštích nestíhá pojmout vodu. Ta pak obyvatelům zaplavuje sklepy.

Další plán, který se letos nedočká naplnění, je vybudování propojovacího chodníku od tenisového areálu ke koupališti. „Zjistili jsme, že by byl mnohem dražší, než jsme si mysleli," řekl místostarosta, podle kterého se jedná o stavebně komplikovanou investici. „Asi bychom si do budoucna přivodili soudy s majiteli domů, které se nacházejí okolo. Řekli jsme si, že je to příliš vysoká daň a celou věc jsme odpískali," dodal Martin Třeštík.

Další odloženou akcí je revitalizace zeleně na starém sídlišti. „Státní fond životního prostředí, ze kterého budeme dotaci čerpat, to nestačil zúřadovat," vysvětlil místostarosta. Město už má dodavatele vybraného a vše připravené, ale přesto je nuceno revitalizaci odložit na příští rok.

Stejná situace se týká i vylepšení  2. ZŠ J. A. Komenského. Výměnu oken a venkovních dveří a zateplení fasády Milevští uskuteční až příští rok. „Práce bychom měli zahájit v květnu," předpokládala ředitelka školy Vítězslava Heroutová.