O 111 hlasů vyhrála 
v hlasování obyvatel Písku varianta umístění plaveckého bazénu v bývalých Žižkových kasárnách (606 hlasů). Pod lesnickou školou chtělo nové koupání 495 respondentů a lokalita Jih III získala 443 hlasy. Celkem se do ankety zapojilo 1549 lidí.

Těsným výsledkem skončil i průzkum Píseckého deníku z tohoto týdne. Z jedenadvaceti oslovených Písečáků bylo deset pro kasárna, osm pro lesnickou školu, dva pro Jih III a jeden místo nevybral. Lidé, kteří zvolili Žižkova kasárna, chválili velký prostor a dostupnost z centra. „V budoucnu by tam mohl vzniknout sportovní komplex s dalšími sportovišti," uvedla v anketě Deníku třiatřicetiletá Jana Košťálová.

Výhodou lokality pod lesnickou školou je podle respondentů Deníku logická návaznost na již existující sportoviště. „Chodím plavat pravidelně a podstatná je pro mě i dostupnost míst MHD, což je pod lesnickou školou splněné," podotkl šestašedesátiletý Josef Januška z Písku.

Město chtělo znát i názor na velikost stavby. Jednoznačně vyhrála varianta plaveckého bazénu s atrakcemi, pro kterou hlasovalo 1099 lidí. Dvě třetiny respondentů ankety Deníku se také přiklonily k možnosti bazénu s atrakcemi. „Chtěla bych bazén, abych si mohla v klidu zaplavat. Aquapark by podle mě nebyl ekonomicky výhodný," uvedla čtyřiadvacetiletá Veronika Veselá z Písku.

O umístění plaveckého bazénu rozhodnou 10. dubna písečtí zastupitelé.

Výsledky
Výběr místa
39 % Žižkova kasárna
32 % pod lesnickou školou
29 % sídliště Jih
Výběr varianty
71 % plavecký bazén pro potřeby města s atrakcemi
29 % aquapark střední velikosti

(av, map)