„Jsem tady poprvé. Výstava a zdejší prostředí na mě působí velmi mile. Nechci ji degradovat slovy, že je to malá Země živitelka. Líbí se mi, že není tak komerčně zaměřená. Má kouzlo i v malém rozměru, a to především proto, že je to o zahradničení a květinách, a ne o párku v rohlíku a podobně. Manželům Chvalovým, kteří výstavu organizují, patří veliké uznání," řekl Jiří Zimola. Dodal, že pro něj bylo přínosné povídání s Hanou Chvalovou na téma stavu zemědělství a květinářství.

Chvála expozic a nadšení se ozývaly z řad návštěvníků, kteří se tlačili v uličkách kolem naaranžovaných květin, bonsají, kaktusů, ale i rajčat a paprik. „Jsem tady poprvé a dojmy jsou výborné. Ještě jsem si neprohlédla všechno, ale jsem nadšená," chválila Joška Kalabzová z Plánice, která si odtud šťastná nesla lilie a další přírůstky do zahrádky. „Před třemi týdny to bylo hodně dobrodružné, protože tak extrémně suché a horké počasí jsem ještě nezažila. Sama jsem byla překvapená, že se nám podařilo květiny a rostliny udržet v dobrém stavu," svěřila se hlavní organizátorka a spolumajitelka zahradnictví Zámecká zahrada Čimelice Hana Chvalová. Dodala, že příprava byla velice náročná. Zaměstnanci zahradnictví pracovali ve 35 až 38°C. Výsledek ale rozhodně stojí za zhlédnutí.

Jedním z doprovodných programů výstavy, které hejtman také navštívil, je autodráha čimelických dobrovolných hasičů ve sportovní hale. Před týdnem ji Agentura Dobrý den uznala nejdelší v České republice. Měří 881,09 metru a je sestavená z 3431 dílů. „Je to moc hezké, že si velcí kluci umí takhle hrát. Přeju autodráze, aby se rozrostla do délky jednoho kilometru," řekl nad fungující autodráhou Jiří Zimola. Výstava bude otevřená ještě dnes a zítra od 8 do 18 hodin.