„Děláme nejen módní doplňky, ale také bytové doplňky," konstatovala Marie Petrová, vedoucí kroužku, který funguje pod Domem dětí a mládeže v Písku od září roku 2013.

Kroužek je určený především pro děti od devíti do patnácti let. Zatím ho navštěvují samá děvčata, žádný tvořivý chlapec zájem ještě neprojevil. „Celkově zájem je. Mám kroužky dva a na každý chodí dvanáct holek. Jen bychom potřebovaly trochu „nafouknout" prostory, občas máme problém se tam vejít," pokračovala vedoucí.

Činnost v kroužku se často točí i kolem recyklace. „Naposledy jsme dělaly takzvaný pet art, tedy šperky z pet-lahví. Snažíme se využívat veškerý materiál, který by třeba skončil v popelnici. Výborné na tom je, že se dá využít opravdu všechno. Někdy je samozřejmě nákup materiálu na kroužek dražší, ale jindy to řešíme takhle," řekla Marie Petrová.

A co si zatím v kroužku užila nejvíc? „Vím, co bavilo nás všechny. Loni v květnu jsme v DDM měli besídku a pojali jsme to ve větším stylu než roky předtím. My jsme tam s holkama připravily recykl módní přehlídku a moc jsme si to užily. Udělaly jsme úžasné modely od hlavy až k patě a letos se těšíme znovu. Máme tentokrát téma budoucnost," doplnila vedoucí tvořivého kroužku. Ateliér módního doplňku je jedenkrát týdně, vždy ve středu.

Ateliér módního doplňku je součástí oranžového oddělení Domu dětí a mládeže v Písku. Oddělení zahrnuje tvořivé kroužky jako například šperkování, kreativní kroužek, keramiku, ale také kytaru, balet, jógu nebo pěvecký sbor Sborissimo.

ANKETA: Proč právě tento kroužek?

Tereza Lojíková
12 let
Baví mě vyrábět – cokoliv. Nejvíc asi věci z látek, třeba i na sebe. Bavilo mě dělat i vánoční dekorace.
Veronika Vopravilová
13 let
Na začátku roku jsem si došla pro letáček a ateliér se mi líbil nejvíc. Hodně mě baví korálkování.
Markéta Bečvářová
12 let
Ze všech kroužků mi to přišlo nejlepší. Baví mě vyrábění z papíru i různé lepení třeba přáníček.
Adéla Flanderová
11 let
Zaujalo mě, co se tady všechno dělá. Mám ráda tvoření z drátů – například šperky nebo dekorace.