Při nehodě v Semicích se zranil jeden člověk

Semice – V neděli odpoledne se v Semicích stala nehoda. Bourala tu dvě osobní auta. Jejich pasažéry nemuseli hasiči vyprošťovat. Zdravotníci ošetřili jednoho zraněného člověka. Hasiči provedli u aut protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin.

Muž z Mostecka podváděl a vydíral

Písek – Z podvodu a vydírání je podezřelý dvaačtyřicetiletý muž z Mostecka, který jako zaměstnanec jedné firmy požadoval vyplacení mzdy. Ovšem lživě uvedl, že mu pracovní agentura peníze nevyplatila. Jednáním způsobil škodu za více než deset tisíc korun. Dále měl telefonicky vyhrožovat jinému muži těžkou újmou na zdraví a poškozením majetku.

Na bankomatu podvodný software nebyl

Milevsko – Neděle 6. března byla pro strážníky celkem rušná. Brzy ráno, ještě před pátou hodinou, vyjížděli k potyčce dvou mužů do nonstopu v centru města.
Při kontrole okolí kláštera před devátou hodinu ranní domlouvali seniorce, která si zkracovala cestu přelezením svodidel u frekventované silnice č. 19.
Po oznámení ve 13 hodin kontrolovala hlídka bankomat v ulici J. A. Komenského, kde měl být nainstalovaný podvodný software – to se naštěstí nepotvrdilo.
Odpoledne si obsluha kamerového systému všimla, že u bankomatu na náměstí E. Beneše muž ztratil peněženku. Než na místo stačili vyrazit strážníci, už operátor hlásil, že majitel peněženky ztrátu zjistil a vrátil se pro ni.
Před třetí hodinou odpolední nahlásil muž, že u Penny koupil od člověka mluvícího slovensky elektroniku za nemalé peníze. Strážníci případ pro podezření z trestného činu předali kolegům z PČR. 

Holí se oháněl po lidech a pokřikoval

Písek – Na Bakalářích u kostela leží muž, oznámil někdo na městskou policii. Na místo se dostavila hlídka, která zjistila, že se jedná o invalidního muže z Písku. Muž ležel na zemi, francouzskou holí se oháněl po lidech a vulgárně na ně pokřikoval. Dechovou zkouškou mu strážníci naměřili 3,16 promile. Vzhledem k tomu, že muž nekontroloval své chování a nebyl schopen z místa odejít, byl na místo přivolán lékař, který rozhodl o převozu na protialkoholní záchytnou stanici. 

Mladistvým nikde nenalévali

Písek – O víkendu prováděly hlídky městské policie společně s Policií ČR kontroly provozoven. Týkaly se podávání alkoholu mladistvým osobám. Ve všech šesti kontrolovaných provozovnách bylo vše bez závad. 

Inhaloval toluen

Písek – Strážníci zadrželi a pokutovali mladíka, který na stezce pro chodce kolem řeky Otavy inhaloval toluen a svým chováním budil veřejné pohoršení.