Muž a žena se hlasitě pohádali

Písek – V jednom z bytů v Otavské ulici se hlasitě hádají muž a žena, bylo oznámeno na městskou policii. Na místě hlídce oznamovatel umožnil vstup do domu. V uvedeném bytě byl za přítomnosti hlídky klid. Žena i muž při podání vysvětlení uvedli, že žijí ve společné domácnosti jako partneři a dnes se spolu pohádali. Na základě této hádky se muž rozhodl, že se z bytu odstěhuje. Na místě nedošlo k žádnému zranění ani škodě na majetku.

Auto narazilo v Milevsku do srny

Milevsko – Poslední lednový den, a to po sedmé hodině večerní, oznámil obyvatel na linku 156, že se na silnici č.19 u spojky střetlo vozidlo se srnou. Srna se po chvíli z nárazu vzpamatovala a místo srážky opustila. Řidič neutrpěl zranění a škoda na vozidle nevznikla. 

Bezdomovec se povaloval u Lidlu

Písek – Na parkovišti marketu Lidl byl hlídkou zjištěn muž, který v podnapilém stavu ležel poblíž vchodu a pokřikoval po okolí. Dle tvrzení nakupujících se měl totožného jednání dopustit i uvnitř marketu. Muž (bezdomovec) byl upozorněn na své nevhodné chování a poté z místa vykázán.

Dva mladíci se vloupali do prodejny

Písek – Oznámení o podezření z vloupání do prodejny v Nádražní ulici dostali strážníci. Svědek události viděl, jak do uvedené prodejny vešli hlavním vchodem dva mladí muži, kteří po chvilce vyšli se dvěma jízdními koly, na která nasedli, a z místa odjeli. Hlídka po příjezdu na místo provedla kontrolu a zjistila, že zámek u hlavního vchodu této prodejny je vypáčený. Hlídka místo zajistila a následně předala pro podezření ze spáchání trestného činu Policii ČR.

Opilý muž z Husince chtěl za známou

Písek – Strážníci obdrželi oznámení, že na chodbě domu v Erbenově ulici se neoprávněně zdržuje podnapilý člověk. Na místě hlídka kontaktovala oznamovatele události. Ten umožnil vstup do domu, kde byl zjištěn sedící muž z Husince, okres Prachatice, který byl v podnapilém stavu. Při podání vysvětlení muž uvedl, že šel za známou, která ho však nechce pustit do bytu. Hlídka muže z domu vykázala. Ten uposlechl a odešel.

Na nádraží se choval nevhodně

Písek – V budově autobusového nádraží je muž, který se chová nevhodně a obtěžuje ostatní cestující. Na základě tohoto oznámení vyrazila hlídka městské policie na místo. Nalezený muž nebyl schopen prokázat svou totožnost, a tak byl převezen na Policii ČR, kde bylo lustrací zjištěno, že se jedná o muže z Plzně. Událost byla řešena domluvou a upozorněním na nevhodné chování.

Inhaloval toluen a pokřikoval

Písek – V ulici 17. listopadu byl strážníky zadržen muž, který se pohyboval v komunikaci, pokřikoval po okolí a inhaloval toluen z igelitového sáčku. Muž nekontroloval své jednání a chování, a proto bylo rozhodnuto o převozu do protialkoholní záchytné stanice do Českých Budějovic. Muži byla za přestupkové jednání uložena maximální bloková pokuta.