Peníze dostanou hasiči a sportovci

Čimelice – Zastupitelé na posledním jednání schválili peněžní příspěvky z rozpočtu obce pro dobrovolné hasiče a atletický kroužek při ZŠ Čimelice. Dobrovolní hasiči dostanou na letošní činnost, včetně práce  s mládeží, patnáct tisíc korun. Atletický kroužek, který vede Václav Kačaba, dostane na tento školní rok pět tisíc korun na činnost a vybavení pro atletiku. Kroužek navštěvuje 25 dětí.

Soutěží o nejhezčí domácí lampion

Mirovice – Lampionový průvod připravuje žákovský parlament společně se spolkem rodičů při ZŠ a MŠ Mirovice na úterý 25. října. Sraz bude v 17 hodin před školou. Na programu bude soutěž o nejhezčí podomácku vyrobený lampion, plnění různých úkolů se sladkými odměnami a kdo bude chtít, bude si moci opéci špekáčky. Organizátoři připomínají, že si účastníci mohou vzít kostýmy. Všechny děti ze školky a školy dostanou žeton, za který pak dostanou v cíli lampionového průvodu občerstvení.

Hospodaření města je bez chyb

Mirovice – Přezkoumání hospodaření města Mirovice za letošní období od 1. ledna do 31. srpna pracovníky Krajského úřadu Jihočeského kraje dopadlo na jedničku. Kontrola nenašla chyby ani nedostatky.