Protivínští chtějí opravit obřadní síň

Protivín – Město by chtělo nechat zrenovovat obřadní síň, která je v jeho majetku. „Máme ale trochu problém s památkáři, kteří nám zatím nedali kladné stanovisko. Nesouhlasí s vybraným materiálem. Projektu se ale nechceme vzdát a doufáme, že se nám ho podaří prosadit," konstatoval starosta Protivína Jaromír Hlaváč s tím, že 2. května by mělo padnout konečné rozhodnutí památkářů.
Z obřadní síně by se měly odstranit stávající obklady, které má nahradit světlý 
a tmavý mramor. Nový bude 
i nábytek a vybavení. Celkové náklady město odhaduje na 1,8 milionu korun. Pokud získá kladné stanovisko od památkářů, měla by se obřadní síň opravit během následujících tří měsíců. Protivínská obřadní síň byla před dvěma lety zapsána mezi památky.

Protivín: Nového strážníka nevybrali

Protivín – Ačkoli se do výběrového řízení na nového strážníka městské policie přihlásili tři zájemci, město nikoho vhodného na tuto pozici nevybralo. „Nedošlo ke shodě ve výběrové komisi," vysvětlil starosta města Jaromír Hlaváč.
Výběrové řízení Protivínští prodlouží o další tři měsíce a doufají, že ve druhé polovině letošního roku se podaří vybrat vhodného kandidáta na městského strážníka. V současné době funguje v Protivíně pouze jeden strážník, jeho kolega v loňském roce u městské policie skončil.